Om Strøksforeningen Studenterlunden og Spikersuppa

Spikersuppas historie

Spikersuppa har sin historie tilbake til 1956, da Christiania Spikerverk forærte Oslo Kommune en gave i å pusse opp hele området. En av disse gavene var en dam, som raskt fikk navnet "Spikersuppa" på folkemunne. Dens egentlige navn er dog Hjortedammen, etter Arne Vigelands skulptur av to hjorter midt på "Hjortøya". I 1994 fikk Spikersuppa sitt første kunstisanlegg, etter at Strøksforeningen Studenterlunden engasjerte Narvesen i forbindelse med OL på Lillehammer. "Narvisen" ble åpnet i 1994. Etter en del år ble anlegget overtatt av Oslo kommune, og i forbindelse med rivingen av Saras Telt i 2013 ble anlegget igjen oppgradert.

Spikersuppa er selve hjertet av Oslo, midt i Studenterlunden. Det er Oslos mest besøkte området, sommer som vinter.

dsc_7001_1280x720

Skøytebanen

Åpen hver dag fra klokk 11 til 21, frem til begynnelsen av mars

Skøytebanen i Spikersuppa er Norges mest populære skøytebane. Det er gratis å gå på skøyter der, og skøyter kan leies for 100 kroner i skøyteutleien ved siden av. Fra tårnet spilles musikk, i regi av Spikersuppa Lydgalleri. Husk at isen vannes hver dag klokka 15 og at isen da ikke kan benyttes.

Julemarkedet

Jul i Vinterland, i regi av Lund Gruppen Arrangement

I 2015 overtok Lund Gruppen Arrangement å drive julemarked i Spikersuppa, og hvert år frem til ca 20. desember er det et fantastisk julemarked med boder og aktiviteter. Følg med på www.julivinterland.no for detaljer om når det åpner og hvilke aktiviteter de har der.

dsc_6747_1280x720
sommerserveringen_kjs_oau

Sommeren

Med Oslos lengste og flotteste "piazza" i paradegaten
Det er en rekke aktiviteter i Spikersuppa om sommeren, og blant annet blir Karl Johans gate stengt fra 18. mai til midten av september hvert år for Oslos flotteste "piazza" - Karl Johans Sommerservering. Her kan du spasere og sette deg ned på en av de mange spisestedene, eller på en benk. Sommerserveringen holder åpent hver dag fra 11 til 23.

Her kan du følge mer med på Sommerserveringen.

Strøksforeningen Studenterlunden

Strøksforeningen Studenterlunden er en interesseforening for butikkene, hotellene, restaurantene, teatrene, gårdeierne, handlestedene og alt av næringsliv i området rundt Spikersuppa. Vårt nedslagsfelt er fra Rådhuskaia opp til Pilestredet, og fra Egertorget til Slottsbakken. Foreningen så dagens lys tilbake i 1990, og har vært engasjert i alt fra skøytebanen, belysning, julemarkedet, sommerservering på Karl Johan og en rekke ulike tiltak i området. Vårt fremste mål er å gjøre området til det mest attraktive stedet å besøke Oslo sentrum, sommer som vinter. Det skal være byens hjerte, ikke bare geografisk.

I styret sitter Elisabeth Brochmann (Hotell Continental), Calle Ferne (Ferner Jacobsen), Tore Melgårdshagen (Thon Gruppen), Thine Slettbak Bugge (Det Norske Teateret), Fredrikke Næss (Grand Hotell) og Øystein Aurlien (Paleet). Aurlien er også styreleder for Strøksforeningen.

Vi trenger at flest mulig i området engasjerer seg og deltar i planlegging og aktiviteter. Kontakt gjerne styrelederen for mer informasjon om medlemskap i Strøksforeningen Studenterlunden.

dsc_6742_1280x720